Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Helft van de starters gaat dit jaar geld lenen voor een woning

Helft van de starters gaat dit jaar geld lenen voor een woning

De ING heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit naar voren is gekomen dat ongeveer de helft van de starters nog dit jaar van plan is om geld te lenen voor een woning. Daarnaast geeft 5 procent van de woningeigenaren aan om ook dit jaar nog een nieuw huis te gaan kopen.

Meer dan de helft van de woningbezitters is van mening dat de prijzen van huizen zullen gaan stijgen en dat aantal is sinds 2008 niet meer zo hoog geweest. Overigens verwacht 75 procent van de woningeigenaren dat er nog wel meer ruimte is om te onderhandelen in vergelijking met twee jaar geleden.

Een groot deel van de starters en woningeigenaren vindt het een geschikte tijd om voor het eerst een huis of een andere woning te gaan kopen en daar geld voor te lenen. De verwachting bij 30 procent van de woningeigenaren is dat een woning ongeveer tussen de vier en zes maanden in de verkoop zal staan. 25 procent is echter van mening dat een huis wel tot een jaar te koop zal staan en 26 procent veronderstelt dat het zeker meer dan een jaar in beslag zal nemen om een woning te verkopen.

Twintig procent van de woningbezitters is voornemens om het bedrag van het geleende geld voor de woning tussentijds te gaan aflossen en de bedragen zijn daarbij gelegen tussen 1.000 en 10.000 euro. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan het aflossen van geld op de aflossingsvrije hypotheek. Een kleiner percentage wil aflossen op het spaardeel.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.