Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Afname consumenten in schuldsanering

Afname consumenten in schuldsanering

Het aantal consumenten dat wordt toegelaten tot de schuldsanering is verder aan het afnemen. Vorig jaar kregen 12.300 consumenten toegang tot de schuldsanering en dat is tien procent minder dan in 2012. De scherpere toelatingseisen zijn daar debet aan.

Geld lenen en niet meer aan de terugbetalingsverplichting kunnen voldoen is een van de oorzaken van het ontstaan van financiële problemen, maar ook het oplopen in een achterstand van betaling van vaste lasten heeft invloed op het ontstaan van een problematische schuldensituatie.

Ongeveer 40.000 consumenten zaten aan het einde van het jaar 2013 nog in de schuldsanering. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2010 is dat dertig procent meer. Vorig jaar zijn ongeveer elfduizend personen uit het schuldsaneringstraject gekomen en dat waren er in 2012 minder dan tienduizend huishoudens. Bijna 75 procent van de groep die in 2013 het traject heeft verlaten is geheel schuldenvrij verklaard. Bij de overige personen is er een einde gekomen aan het traject doordat er bijvoorbeeld een erfenis werd verkregen of doordat het traject is mislukt.

Tegenwoordig moeten consumenten die tot het traject van schuldsanering willen worden toegelaten zich eerst melden bij de gemeente. Bij de gemeente dient dan eerst een beroep op schuldhulpverlening te worden gedaan. Daarbij kan de gemeente strenge toelatingseisen hanteren. Het aantal personen dat zich bij de gemeente heeft gemeld is het afgelopen jaar gestegen. Ook is er sprake van een stijging van de gemiddelde schuld per huishouden, want dat bedrag is opgelopen van 33.500 euro in 2012 naar een bedrag van 37.700 euro in 2013.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.