Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met hoger bedrag NHG tot 1 juli

Geld lenen met hoger bedrag NHG tot 1 juli

Met ingang van 1 juli 2014 zal het bedrag om geld te lenen met Nationale Hypotheek Garantie weer dalen naar 265.000 euro. Nu is het nog mogelijk om geld te lenen voor het aankopen van een woning met NHG tot een grens van 290.000 euro. Er moet overigens bij het afsluiten van een hypotheek met NHG wel rekening gehouden worden met bijkomende kosten. Daardoor kan het totale hypotheekbedrag lager uitvallen dan het grensbedrag. Bijkomende kosten zijn onder meer advieskosten, taxatiekosten en notariskosten.

Er is sprake van een stapsgewijze verlaging van het grensbedrag van de NHG die met ingang van 1 juli op 265.000 euro uitkomt. Consumenten die de komende tijd bijvoorbeeld hun hypotheek willen oversluiten met NHG kunnen daarmee rekening houden. Dat kan onder meer van toepassing zijn op het moment dat de bestaande hypotheek hoger is dan 260.000 euro. Wie de hypotheek dan wil oversluiten met NHG doet er verstandig aan dat voor 1 juli 2014 te doen. Ook indien er plannen zijn om een woning te kopen met een hogere koopprijs dan 250.000 euro, kan er voor 1 juli nog geprofiteerd worden van de hogere NHG-grens.

Op dit moment is er sprake van een lage rente voor hypotheken, zodat er ook in dat opzicht voordeel kan worden behaald met het afsluiten of oversluiten van een hypotheek. Er wordt bij een hypotheek met NHG een rentekorting verstrekt door banken. Overigens komen sinds januari minder woningeigenaren in aanmerking voor kwijtschelding van een restschuld door de oprekking van de NHG.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.