Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Stijging geld lenen voor nieuwbouwwoningen

Stijging geld lenen voor nieuwbouwwoningen


In het eerste kwartaal van het jaar 2014 is de verkoop van nieuwbouwwoningen fors toegenomen. Er is dan ook een sprake van een stijging op het gebied van geld lenen voor het kopen van nieuwe woningen. In totaal werden er in de eerste drie maanden van dit jaar maar liefst 35 procent meer nieuwe woningen verkocht in vergelijking met het eerste kwartaal van het jaar 2013.

De brancheorganisatie NVB is blij verrast door deze stijging in het eerste kwartaal. Op basis van de cijfers zijn de verwachtingen voor de rest van het jaar gelijk aangepast. Er werd eerder nog uitgegaan van een verkoop van nieuwbouwwoningen tussen de 18.000 en 20.000 huizen. Dat aantal is nu naar boven bijgesteld. Er wordt nu verwacht dat er tussen 20.000 en 22.000 nieuwbouwwoningen verkocht zullen worden. De weg naar boven lijkt hiermee ingezet te zijn. Voor bijna alle regio’s in Nederland geldt dat de verkoop van woningen is toegenomen. Eengezinswoningen zijn vooral populair en dan vooral met betrekking tot kleinschalige projecten.

Ondertussen gaan er geluiden rond dat het kabinet in Nederland harder zou moeten ingrijpen met betrekking tot de aftrek van hypotheekrente. De maatregelen die zijn doorgevoerd zouden namelijk niet voldoende zijn. De Oeso adviseert in dat opzicht dat woningeigenaren met een aflossingsvrije hypotheek gemotiveerd moeten worden om de hypotheek af te lossen tijdens de looptijd. De Oeso wil dat er meer maatregelen worden genomen zodra de huizenmarkt voldoende is aangetrokken. Een van de maatregelen kan bijvoorbeeld het sneller beperken van de aftrek zijn.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.