Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor financiering restschuld lastig

Geld lenen voor financiering restschuld lastig

Er zijn duizenden woningeigenaren in Nederland die problemen ondervinden met het geld lenen voor het financieren van de restschuld bij de verkoop van een woning die onder water staat. Minister Blok heeft daarover een Kamerbrief geschreven, waarin wordt besproken hoe het met de problematiek staat op het gebied van restschulden van huishoudens. Uit de Kamerbrief komt naar voren dat het aantal huiseigenaren dat in 2013 geen geld heeft kunnen lenen voor de restschuld met de helft is toegenomen. De Kamerleden zijn verder via deze brief op de hoogte gebracht van de cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken.

In 2013 was er in 4.500 huishoudens sprake van een restschuld waarvoor geen hypotheek kon worden afgesloten en een jaar eerder lag dat nog op een aantal van drieduizend huishoudens. Zowel vorig jaar als in 2012 bedroeg de gemiddelde restschuld 60.000 euro. In de afgelopen jaren zijn er meerdere maatregelen door de overheid genomen om te voorkomen dat huishoudens in de problemen terecht zouden komen door de restschuld. Zo is tijdens het regeerakkoord vastgesteld dat de rente voor het geld lenen voor de restschuld gedurende een periode van tien jaren in aanmerking komt voor fiscale aftrek.

In de praktijk blijkt het voor veel woningeigenaren echter lastig om geld te lenen voor het financieren van een restschuld bij de verkoop van een woning. De banken staan namelijk niet te springen om een financiering voor een restschuld te verstrekken. Daar komt bij dat een groot aantal huishoudens geen Nationale Hypotheek Garantie heeft bij de bestaande hypotheek.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.