Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Toename geld lenen voor woning eerste kwartaal 2014

Toename geld lenen voor woning eerste kwartaal 2014

Er is goed nieuws te melden aangaande het geld lenen voor woningen, want in het eerste kwartaal van 2014 is er sprake van een toename van het aantal hypotheken. Uit de gegevens van het Hypotheken Data Netwerk blijkt dat er in het eerste kwartaal ongeveer 41.500 aanvragen voor een hypotheek zijn ingediend. In vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar is dat een stijging van meer dan vijftig procent.

Het aantal aanvragen voor een hypotheek is gestegen met 12.000 in de maand januari en in de maand februari werden er zelfs 14.000 aanvragen ingediend. De stijgende lijn heeft zich in de maand maart voortgezet, want de afgelopen maand werden er bijna 15.500 hypotheekaanvragen ingediend.

Het slechte eerste kwartaal van 2013 is onder meer te wijten aan de wijzigingen in wet- en regelgeving en aan het voortduren van de crisis. Overigens is het aantal aanvragen voor geld lenen voor een woning in het eerste kwartaal van 2014 ook hoger dan in dezelfde periode in het jaar 2011 en 2012.

Het aantal hypotheekaanvragen is traditiegetrouw in het eerste kwartaal van een jaar gemiddeld lager dan het aantal dat in het laatste kwartaal wordt ingediend. Er kan voorzichtig geconstateerd worden dat er weer sprake is van een positief sentiment op de woningmarkt. Binnenkort wordt de Open Huizenroute weer georganiseerd en dat kan wellicht zorgen voor het doorzetten van de stijging van het aantal aanvragen voor een hypotheek. Verder goed nieuws is dat het aantal gedwongen woningverkopen in het eerste kwartaal van 2014 eveneens is gedaald.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.