Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lastig geld lenen bij bank voor achterstallig onderhoud woning

Lastig geld lenen bij bank voor achterstallig onderhoud woning

Tegenwoordig hebben veel woningeigenaren te kampen met achterstallig onderhoud aan de woning en is er onvoldoende geld om het huis op te knappen. Dat komt naar voren uit een onderzoek dat in opdracht van BLG Wonen is uitgevoerd. De Vereniging Eigen Huis is niet verbaasd over de resultaten van het onderzoek. VEH laat weten dat het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning en ook reparaties aan het dak niet worden uitgevoerd doordat het geld lenen bij de bank lastig is.

Verder wordt geconstateerd dat het aantal aanvragen voor verbetering van de woning bij de NHG met de helft is verminderd. Het achterstallig onderhoud van een huis zorgt voor een daling van de woningwaarde en kan bovendien voor vervelende verrassingen zorgen. Zo kan er lekkage aan het dak ontstaan of kan een verstopte dakgoot wateroverlast geven. De schade die hierdoor ontstaat, komt niet voor een vergoeding in aanmerking via de inboedelverzekering of opstalverzekering. Het blijkt dat een groot aantal woningeigenaren niet weet dat er geen vergoeding vanuit de verzekering volgt als de schade ontstaat door achterstallig onderhoud.

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst dertig procent van de woningeigenaren te weinig geld achter de hand heeft om onderhoud aan de woning te plegen. Indien er sprake is van een financiële meevaller dan wordt het geld bovendien niet gereserveerd voor onderhoud aan het huis, maar wordt het geld aan andere zaken uitgegeven. Bijvoorbeeld aan een nieuw interieur, een nieuwe keuken of aan het installeren van een nieuwe badkamer.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.