Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met hypotheekrente op het laagste niveau

Geld lenen met hypotheekrente op het laagste niveau

In het begin van de maand mei is de gemiddelde hypotheekrente voor een rentevaste periode van 10 jaar gedaald naar het niveau van 3,76 procent. Geld lenen is nu mogelijk met de laagste hypotheekrente. De rente op een dergelijk laag niveau wordt historisch genoemd en het is bijna tien jaar geleden dat een gelijk niveau werd bereikt.

De gemiddelde rente voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar is gedaald met een procentpunt als er gerekend wordt vanaf het begin van 2013. Als er sprake is van een daling van 1 procentpunt dan heeft dat een grote daling in de maandlasten tot gevolg. Er kan in dat geval namelijk rekening worden gehouden met een bedrag van 100 euro aan netto maandlasten voor de hypotheek. Bijvoorbeeld als er sprake is van een eigenaar van een woning die een hypotheek heeft afgesloten van een bedrag van 200.000 euro.

Ook de gemiddelde rente van de hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar is vorige week gedaald en wel naar het niveau van 4,5 procent. De rente met een periode van vijf jaar vast is naar 3,08 procent gedaald. De variabele hypotheekrente is niet gedaald, maar ook niet gestegen en bleef daardoor op hetzelfde niveau van 2,61 procent.

Door de lage rente kiezen consumenten bij het geld lenen voor een woning er steeds vaker voor om de rente voor een langere periode vast te zetten, bijvoorbeeld voor 10 jaar. Dat geeft onder meer starters extra zekerheid voor het niveau van vaste lasten voor een lange tijd.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.