Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Vaker geld lenen voor luxe uitgaven

Vaker geld lenen voor luxe uitgaven

De crisis houdt al jaren aan en ook de werkloosheid is nog altijd aan het stijgen. Een groot aantal consumenten lijdt daar financieel onder door over een lager inkomen te beschikken. Een deel van deze groep consumenten past zich echter niet aan de nieuwe situatie aan en gaat geld lenen om aan luxe uitgaven te besteden. Onder luxe uitgaven wordt hier verstaan dat er geld wordt besteed aan zaken die in principe niet echt nodig zijn. Bijvoorbeeld een uitje met het gezin naar een pretpark of het boeken van een vakantie.

Uit de gegevens van marktonderzoeker Experian blijkt dat het vooral om huishoudens gaat die in achterstandswijken wonen. In dergelijke wijken in steden als Den Haag, Lelystad en Rotterdam besluiten huishoudens vaker geld te lenen. Het geld lenen voor luxe goederen is echter niet afgestemd op het inkomen van de vaak laag opgeleide en jonge gezinnen. Er is dan ook in de afgelopen jaren een stijging geweest van het aantal huishoudens dat als gevolg van geld lenen in een situatie met problematische schulden terecht is gekomen. De stijging komt uit op twintig procent.

Geld lenen voor luxe uitgaven kan gezinnen in de problemen brengen. Bijvoorbeeld als er geld is geleend voor een uitje en opeens blijkt de week erna de wasmachine het niet meer te doen. Er moet dan weer opnieuw geld geleend worden en zo ontstaat er een vicieuze cirkel waar het voor veel huishoudens lastig uitkomen is. De groep consumenten met een problematische financiële situatie is bovendien complexter dan ooit.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.