Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Extra rentekorting geld lenen bij inleg spaargeld eigen woning

Extra rentekorting geld lenen bij inleg spaargeld eigen woning

Er zijn verschillende banken in Nederland die sinds kort een korting op de rente geven aan degene die geld lenen voor een woning, maar daarbij zelf eigen spaargeld inbrengen. De rentekorting wordt hoger naarmate er meer eigen geld wordt ingelegd bij het kopen van een huis. In de maand mei is de ING de eerste bank geweest die heeft besloten om meer rentecategorieën te hanteren. Ook de banken ASR en AMB Amro brengen veranderingen aan.

De rentekorting geldt overigens niet alleen in het geval bij geld lenen voor de aanschaf van een woning, maar kan ook van toepassing zijn bij tussentijdse aflossing. Met de toepassing van het nieuwe systeem wordt in bepaalde situaties de mogelijkheid geboden om van een lagere rente te profiteren bij tussentijdse aflossingen. Dat er nu sprake is van meer variatie in de tarieven van de hypotheekrente wordt als een gunstige ontwikkeling beschouwd. Dat biedt consumenten namelijk de gelegenheid om extra te profiteren van het inleggen van eigen geld bij het afsluiten van een hypotheek voor het kopen van een woning.

Er gaat een extra stimulans vanuit door de rentekorting om consumenten aan te zetten eigen spaargeld te investeren. Er wordt dan niet alleen van een lagere rente geprofiteerd, maar ook van extra lage maandlasten. Starters op de woningmarkt zijn al geneigd om eerst zelf een bedrag te sparen en dat mee te nemen bij het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek. Nu de banken wijzigingen aanbrengen in de rentetarieven, brengt dat meer voordeel met zich mee.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.