Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Starter kiest bij geld lenen voor huis vaker annuiteitenhypotheek

Starter kiest bij geld lenen voor huis vaker annuiteitenhypotheek

De woningmarkt lijkt zich afgaande op de cijfers van het eerste kwartaal wat te herstellen. Het zijn vooral starters die geld lenen om een eerste huis te kunnen kopen en het blijkt dat vaker de voorkeur wordt gegeven aan een annuïteitenhypotheek. Het is nu een goed moment om een woning aan te schaffen. De vraagprijzen zijn nog laag en dat geldt ook voor de hypotheekrente.

Dat er vooral door starters voor geld lenen in de vorm van een annuïteitenhypotheek wordt gekozen, heeft uiteraard alles te maken met de nieuwe regels ten aanzien van de aftrek van hypotheekrente. Dat is namelijk niet meer mogelijk voor nieuwe hypotheken die geen aflossingsdeel kennen. Bij een annuïteitenhypotheek wordt er vanaf het allereerste begin direct op de hypotheek afgelost en dat blijft tot het einde van de looptijd. Bij het geld lenen in deze vorm heeft de woningeigenaar aan het einde van de looptijd geen hypotheekschuld meer, want deze is volledig voldaan.

Geld lenen in de vorm van een annuïteitenhypotheek biedt starters overigens nog een voordeel. In het begin van de looptijd is het rentedeel namelijk het hoogst en kan er volop van de belastingaftrek geprofiteerd worden. Aan het einde van de looptijd wordt het rentedeel minder en het aflossingsdeel hoger. Dat is fiscaal minder interessant, maar starters hebben wel het voordeel in de toekomst meer te gaan verdienen, zodat de hogere netto lasten van de hypotheek op een eenvoudige manier gedragen kunnen worden. Vergelijk in ieder geval altijd meerdere mogelijkheden ten aanzien van het geld lenen en vraag anders om professioneel advies.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.