Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nederlanders betalen relatief weinig voor geld lenen op eigen bankrekening

Nederlanders betalen relatief weinig voor geld lenen op eigen bankrekening

Consumenten bij Nederlandse banken betalen in verhouding met het buitenland minder rente bij geld lenen op de eigen bankrekening. Rood staan is in Nederland minder duur dan in andere landen doordat banken in Nederland met meer concurrentie te maken hebben. Naast banken zijn er namelijk tal van andere kredietverstrekkers die een prima alternatief bieden voor het rood staan op de eigen bankrekening.

De banken verkeren door de concurrentie op de kredietmarkt niet in de mogelijkheid om hoge kosten en rente bij de consumenten in rekening te brengen. De Autoriteit Consument en Markt is overigens wel van mening dat consumenten door de banken beter geïnformeerd dienen te worde. Er zou door de banken duidelijke informatie moeten worden gegeven over de kosten die de consument op jaarbasis kwijt is aan het rood staan. Indien de consument zich meer bewust wordt van de kosten dan is er sprake van een lagere kwetsbaarheid indien er zich financiële tegenvallers voordoen.

Rood staan kost de Nederlander in vergelijking met andere landen relatief weinig, maar dat betekent niet dat het een goedkope manier van geld lenen is. De rente bij rood staan is doorgaans nog altijd hoger dan indien gekozen wordt voor bijvoorbeeld het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Het onderzoek dat door ACM werd uitgevoerd is gedaan op verzoek van Henk Nijboer die in de functie van Kamerlid van de PvdA eerder liet weten dat de rente op rood staan te hoog is. Wettelijk gezien mogen banken voor rood staan maximaal 15 procent in rekening brengen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.