Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lage hypotheek zorgt voor lagere rente

Lage hypotheek zorgt voor lagere rente

Bij het geld lenen voor een woonhuis kan er een hypotheek worden afgesloten. Indien blijkt dat de hypotheek laag is in verhouding tot de waarde van de woning, dan leidt dat bij steeds meer banken tot de mogelijkheid voor een lagere rente in aanmerking te komen.

De hoogte van de rente van de hypotheek wordt onder andere bepaald door de som van de hypotheek in relatie tot de waarde van het huis. Als de waarde hoog is en de hypotheeksom laag, dan kan dat tegenwoordig zeker een aanleiding zijn voor de banken om een korting op de rente te geven. De banken geven deze korting doordat het risico op het niet kunnen aflossen van de hypotheek lager is.

De ING heeft onlangs extra rentecategorieën ingevoerd. Er waren er eerst drie, maar nu zijn er in totaal elf. Consumenten kunnen zo sneller voor een lagere hypotheekrente in aanmerking komen. De bank heeft met het nieuwe beleid de mogelijkheid om nog voordeliger een hypotheek aan te bieden dan een hypotheek met korting van de Nationale Hypotheek Garantie. Ook andere banken gaan wijzigingen doorvoeren, zoals ASR en de ABN Amro.

In de komende jaren zal de nadruk bij een hypotheek komen te liggen op de aflossing. De banken willen dat de hypotheekschuld wordt afgebouwd. Als de hypotheekschuld namelijk lager wordt, dan betekent dat voor de bank in dit geval een lager risico. Met de korting op de rente voor consumenten is het een extra stimulans om meer eigen vermogen te gebruiken bij de aankoop van een woning.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.