Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Weer meer geld lenen voor koopwoning

Weer meer geld lenen voor koopwoning

De stijging van prijzen van bestaande koopwoningen zorgt voor meer geld lenen op de woningmarkt. In de maand mei zijn de prijzen gemiddeld 1,4 procent hoger in vergelijking met dezelfde maand in 2013. In de maand april kon de eerste stijging van prijzen van koopwoningen in een periode van vijf jaar worden genoteerd. Het gemiddelde niveau van de koopprijzen is nu ongeveer weer op het niveau als in het begin van het jaar 2003.

Uit een kwartaalrapport dat door de ING naar buiten is gebracht, blijkt dat het vertrouwen in de woningmarkt weer aan het toenemen is. De verwachting van de stijging van het aantal verkochte woningen is groter geworden. Meer dan de helft van de consumenten denkt dat de prijzen van woningen verder gaan stijgen. Meer geld lenen voor de aankoop van een woning ligt in dat kader dan ook voor de hand.

Starters die zich richten op de woningmarkt zijn van mening dat er een flinke stijging van de prijzen van koopwoningen zal aankomen. Dezelfde gedachte is de bezitters van koopwoningen toegedaan.

Uit de rapportage van de ING blijkt verder dat ongeveer de helft van de eigenaren van een koopwoning bereid is om verlies te nemen. Het gaat dan om een bedrag tot 30.000 euro bij verkoop van het huis, waarbij de restschuld in een nieuwe hypotheek gefinancierd kan worden bij het kopen van een andere woning. Een derde van de woningeigenaren accepteert geen verlies bij verkoop en een klein percentage heeft aangegeven het niet te weten.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.