Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Fonds wil meer ruimte voor geld lenen door starters

Fonds wil meer ruimte voor geld lenen door starters

Geld lenen voor starters op de huizenmarkt is mogelijk via een starterslening, maar het Fonds wil dat er meer ruimte beschikbaar komt. Minister Blok heeft verleden jaar 50 miljoen euro beschikbaar gesteld en daarvan is al meer dan de helft verbruikt. De kans is groot dat aan het einde van 2014 het beschikbare geld totaal op zal zijn. Nu wil het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting dat er voor volgend jaar extra geld vrijkomt voor starters die geld willen lenen.

De mogelijkheid voor geld lenen door starters voor het kopen van een woning is een groot succes gebleken. Bovendien hebben de leningen aan starters een positieve invloed op het herstel van de woningmarkt. Om het tempo te kunnen vasthouden, is het belangrijk dat er ook volgend jaar nog geld vrijkomt voor starters die een huis willen kopen. Het Fonds ziet graag dat er een gelijk bedrag beschikbaar komt van nog eens 50 miljoen euro.

Een starterslening is ideaal voor jonge mensen die een huis willen kopen, maar op basis van het inkomen nog onvoldoende mogelijkheden hebben om voldoende geld te lenen via een hypotheek. Tijdens de eerste jaren hoeft de starter bij een starterslening geen rente te betalen en ook niets af te lossen. In dit jaar zijn er al meer dan vierduizend aanvragen ingediend voor een starterslening en dat waren er afgelopen jaar in dezelfde periode ruim tweeduizend. Het begin van het herstel op de woningmarkt is er, maar de situatie is nog altijd kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om de starterslening te kunnen blijven aanbieden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.