Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met lange rentevaste periode populair

Geld lenen met lange rentevaste periode populair

In een periode van een half jaar is het aantal hypotheken dat met een lange rentevaste periode is afgesloten bij de Hypotheker verdubbeld. Het gaat dan om hypotheken met een rentevaste periode die tussen 11 jaar en 20 jaar is gelegen, waarbij de vergelijking is gemaakt ten opzichte van twee jaar geleden.

Consumenten die zich op dit moment aan het oriënteren zijn om in de nabije toekomst eigenaar van een woning te worden kijken meer en meer naar een langere rentevaste periode.

De ontwikkeling van de keuze voor een langere rentevaste periode door consumenten is overigens op zich eenvoudig te verklaren. De rentestand wordt namelijk als historisch laag beschouwd en dat betekent dat het verstandig kan zijn om de rente van de hypotheek voor een langere periode vast te zetten. De Nederlandse consumenten kunnen op deze manier extra profiteren met betrekking tot de zekerheid van maandlasten gedurende een lange periode.

Voor een hypotheek met een rentevaste periode van bijvoorbeeld twintig jaar wordt nu een hypotheekrente berekend van 4 procent en dat was in 2012 nog 6 procent. Geld lenen voor de aanschaf van een huis met een rentevaste periode van 10 jaar blijft echter het populairst, want daar kiest ongeveer de helft van de consumenten in Nederland voor. Er wordt nu sneller voor zekerheid voor de lange termijn gekozen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.