Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten schamen zich voor geld lenen en schulden

Consumenten schamen zich voor geld lenen en schulden

Het is voor veel mensen financieel gezien een slechte tijd. Geld lenen is minder gemakkelijk dan voorheen, maar het maken van schulden is daarentegen aan de orde van de dag. De economische crisis is daar uiteraard debet aan, waardoor een groot aantal consumenten minder te besteden heeft. Opvallend is het dan ook dat er sprake is van schaamte onder consumenten ten aanzien van schulden en geld lenen. Het blijkt dat maar liefst de helft van alle consumenten de schuldensituatie het liefst voor zichzelf houdt zonder dat anderen ervan mogen weten.

Het aantal dat de schulden liever voor zichzelf houdt is in vergelijking met vorig jaar gestegen. Minder dan de helft van de mensen schaamde zich toen voor de financiële situatie met schulden. In 2013 bedroeg dat percentage nog maar 44 procent en dat is nu dus tot meer dan 50 procent gestegen. Ook vinden consumenten het steeds lastiger om hulp te zoeken bij het oplossen van de schulden. Dat heeft weer tot gevolg dat de schuldensituatie nog problematische kan worden, want als er geen actie wordt ondernomen en te weinig wordt terugbetaald, lopen de schulden alleen nog maar verder op.

In opdracht van Das is er onderzoek gedaan naar de schuldensituatie en het gevoel dat Nederlanders daarover hebben. Schaamte wordt door een groot deel als een last ervaren en er zijn consumenten met schulden die nachten niet kunnen slapen vanwege de financiële situatie. Meer dan 30 procent van de consumenten zou het liefst familie inschakelen voor hulp om uit de schuldensituatie te komen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.