Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Stijging aantal aanvragen hypotheek in maand juni

Stijging aantal aanvragen hypotheek in maand juni

Er is in de maand juni weer een stijging waargenomen van het aantal aanvragen voor een hypotheek. In totaal zijn er in de maand juni volgens het Hypotheken Data Netwerk ongeveer 18.000 unieke aanvragen voor een hypotheek gedaan. Dat is ten opzichte van een maand eerder een stijging van 6 procent en ten aanzien van de maand juni in 2013 zelfs een stijging van 23 procent.

In 2014 is de maand april tot op heden de recordmaand geweest met betrekking tot het totaal ingediende hypotheekaanvragen dat op maandbasis is gedaan. Door de vakantie en feestdagen in de maand mei, was er in die maand ten opzichte van april sprake van een kleine terugval, maar die heeft zich niet doorgezet in de maand juni. Indien de maand mei van 2014 wordt vergeleken met de maand mei in 2013 is er overigens nog altijd sprake van een forse stijging van 50 procent van het aantal aanvragen dat voor een hypotheek werd ingediend.

Het is een gunstige periode om een woning te kopen in deze tijd. Niet alleen doordat de vraagprijzen zich nog altijd op een lager niveau bevinden, maar ook doordat de rente laag staat. Geld lenen voor een langere periode om een huis te kopen, is nu voordelig en ook als de hypotheek voor een bepaalde periode wordt vastgezet. Starters kunnen in veel gemeenten bovendien extra profiteren, bijvoorbeeld door van de gelegenheid gebruik te maken om een starterslening aan te vragen. De vraag naar goedkope starterswoningen is bovendien aan het toenemen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.