Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente geld lenen voor woning kan nog lager

Rente geld lenen voor woning kan nog lager

De Consumentenbond is van mening dat de rente op het geld lenen voor de financiering van een woning in de vorm van een hypotheek nog wel lager kan. Op dit moment staat de rente voor hypotheken vrij laag, maar het kan nog lager. Dat de rente nu laag staat heeft alles te maken met de basisrente van de Europese bank. De lage basisrente zien de consumenten echter niet volledig terug bij het geld lenen voor de aankoop van een woning.

De banken hanteren namelijk een forse opslag tot 2,9 procent die bovenop de basisrente komt. De bank verdient het bedrag van de marge en berekent geen voordeel door voor de consumenten. Pas op het moment dat het percentage van de opslag bovenop de basisrente daalt, zal er voor consumenten sprake zijn van een lagere rente voor geld lenen om een woning te kopen. De rente van de Europese bank staat momenteel op een zeer laag niveau van 0,15 procent en zal de komende maand geen wijziging ondergaan. Veel lager kan de basisrente ook niet, maar banken kunnen hun winstmarge nog wel naar beneden aanpassen om consumenten in de gelegenheid te stellen een hypotheek met lagere rente af te sluiten.

Starters kunnen overigens op dit moment profiteren van de lage rente voor hypotheken en dat wordt ook volop gedaan. Er zijn in de afgelopen maanden meer huizen verkocht dan in vergelijking met vorig jaar. Voor degene die al een hypotheek hebben, is het niet altijd verstandig om over te sluiten ook al lijkt dat aantrekkelijk met de huidige lage rentestand.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.