Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Huizenverkoop stijgt net als aantal restschulden

Huizenverkoop stijgt net als aantal restschulden

Het aantal huizen dat dit jaar wordt verkocht zal met ongeveer een kwart stijgen ten opzichte van een jaar eerder, maar dat gaat ook gepaard met een stijging van de restschuld van de hypotheek. De huizenverkoop neemt toe, maar doordat de prijzen slechts met een procent stijgen, blijven veel woningeigenaren na verkoop met een restschuld achter.

Het Economisch Bureau van de ABWN Amro heeft een rapport gepubliceerd, waarin onder meer naar voren komt dat het aantal aanvragen voor een hypotheek stijgt. De toename in het geld lenen voor woningfinanciering is aanleiding voor de bank om een eerdere voorspelling te corrigeren. Zo werd eerder uitgegaan van een stijging van het aantal woningverkopen van 15 procent in 2014, maar dat is nu bijgesteld naar een stijging van 25 procent. Het vertrouwen onder potentiële kopers van woningen is toegenomen en ook is er sprake van een verbetering van de economie. Dat zijn aanwijzingen die doen vermoeden dat de woningverkoop dit jaar beter worden dan eerder verwacht werd.

Het kan volgens de bank echter nog wel jaren in beslag nemen voordat de problemen met de restschulden van consumenten voorbij zijn. Ongeveer een miljoen woningen staan op dit moment onder water, maar de verwachting is dat de economie wel zal blijven groeien. Woningen met een scherpe vraagprijs gaan sneller van de hand dan vorig jaar. In het eerste kwartaal van dit jaar werden woningen gemiddeld na ongeveer 160 dagen verkocht en dat duurde vorig jaar 17 dagen langer. Voor starters liggen er in elk geval kansen op de woningmarkt en zeker als er op het gebied van geld lenen gebruik wordt gemaakt van startersleningen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.