Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Niemand wil geld lenen via Blok hypotheek

Niemand wil geld lenen via Blok hypotheek

De Blok-hypotheek die in 2013 door minister Stef Blok is bedacht, is weinig succesvol gebleken. Niemand wild namelijk geld lenen via een Blok-hypotheek, zodat banken er ook niet toe over zijn gegaan om deze hypotheekvorm aan te bieden aan de consument. Er schijnt totaal geen vraag te zijn naar de Blok-hypotheek die uit twee delen bestaat.

De Blok-hypotheek kent twee onderdelen. De woningeigenaar kan de rente van de hypotheek aftrekken doordat het eerste deel in een periode van dertig jaar volledig wordt afgelost. Het tweede deel van de hypotheek wordt niet afgelost gedurende de looptijd en is dan ook aflossingsvrij. Dit onderdeel van de Blok-hypotheek mag overigens niet meer bedragen dan maximaal de helft van de waarde van de woning. Doordat het tweede deel van de hypotheek niet wordt afgelost, mag er ook geen rente voor dit deel fiscaal in mindering worden gebracht.

Minister Blok heeft deze constructie bedacht in de veronderstelling dat er sprake zou zijn van relatief lage maandlasten. Het voorstel van Blok werd echter al snel aan hevige kritiek onderworpen, want de hypotheekvorm zou juist duur zijn en bovendien ook nog eens ingewikkeld vanwege de afzonderlijke delen.

De Blok-hypotheek wordt niet aangeboden door banken en hypotheekverstrekkers. Er is gewoonweg geen vraag naar de ingewikkelde duohypotheek. Er zijn bovendien meer dan voldoende betere hypotheken die aansluiten bij de wensen van de consument. Het lijkt dan ook niet echt een kans te zijn die gemist is. De door Blok ontworpen hypotheek zal waarschijnlijk het levenslicht dan ook niet meer aanschouwen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.