Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer geld lenen voor nieuwbouwhuis in oude stijl

Meer geld lenen voor nieuwbouwhuis in oude stijl

Uit een onderzoeksrapport dat is opgesteld door Amsterdam School of Real Estate en het Planbureau voor Leefomgeving is gebleken dat nieuwbouwhuizen in een oude stijl duurder zijn. Mensen moeten in dat opzicht meer geld lenen voor een nieuwbouwwoning in een oude stijl dan voor een huis dat nieuw is gebouwd in een moderne stijl.

De deskundigen op het gebied van vastgoed hebben verschillende aspecten in de beoordeling meegenomen. Zo is er naar de vormgeving gekeken, maar ook naar de gevel en naar specifieke details, zoals de aanwezigheid van een erker. De prijs van huizen is hoger naarmate de woning meer op de stijl lijkt van woningen uit de jaren dertig. Er is sprake van een groot verschil in prijs, want de prijs van nieuw gebouwde huizen in oude stijl ligt veertien procent hoger. Het verschil bedraagt vijf procent voor woningen die over enkele traditionele kenmerken beschikken. Overigens blijkt uit het onderzoek dat er geen verschil is te vinden in de waardevastheid.

Het verschil in prijs is onder meer te verklaren in de grootte van projecten. Grote projectontwikkelaars spelen minder op de wensen in dan kleine ontwikkelaars die wel met de voorkeuren van mensen rekening houden. Het is niet zo dat er nu op grote schaal ineens nieuwbouwwoningen moeten verrijzen in de oude stijl, want de voorkeur van mensen verandert uiteraard nog wel eens. Het kan over een aantal jaren dan ook maar zo het geval zijn dat de voorkeur ineens uitgaat naar nieuwbouwwoningen in een meer moderne stijl.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.