Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen tijdens studie levert problemen op na afstuderen

Geld lenen tijdens studie levert problemen op na afstuderen

Geld lenen tijdens de studie is voor velen noodzakelijk, maar er kunnen na het afstuderen wel problemen ontstaan. Naar nu blijkt uit de gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs is er sprake van een grotere groep afgestudeerden die problemen hebben met het aflossen van de studieschuld.

Het lukt steeds meer afgestudeerden niet meer om aan de aflossing van de studieschuld te voldoen. In het jaar 2009 was er sprake van een groep van 11 procent afgestudeerden, die gebruikmaakten van de draagkrachtregeling. Dat aantal is in 2013 gestegen naar 15 procent. De groep die voor de draagkrachtregeling in aanmerking komt hoeven gedurende een bepaalde periode minder of niets af te lossen op hun studieschuld doordat het inkomen ontoereikend is. Het gaat dan onder meer om afgestudeerden die werkloos zijn geworden.

In 2013 zijn in totaal 594.901mensen bezig geweest met het aflossen van hun schuld aan DUO. De gemiddelde schuld bedraagt op dit moment 15.000 euro, maar naar verwachting zal dat bedrag met stijgen naar een bedrag tussen 21.000 euro en 24.000 euro na de invoering van het leenstelsel.

De Studentenvakbond heeft geschokt gereageerd op de cijfers dat er sprake is van een groeiend aantal afgestudeerden dat problemen heeft met het aflossen van de studieschuld. De financiële situatie van afgestudeerden lijkt daardoor minder rooskleurig te zijn. Overigens zal het geld lenen in het nieuwe leenstelsel onder andere voorwaarden gebeuren. Zo wordt de termijn van aflossing op 35 jaar gesteld in plaats van op15 jaar zoals nu het geval is.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.