Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Een op drie woningen wordt met verlies verkocht

Een op drie woningen wordt met verlies verkocht

Uit een onderzoek dat door notarissen is uitgevoerd is gebleken dat een op de drie woningen met verlies wordt verkocht. In het onderzoek is gekeken naar ruim 63.000 woningen die te koop werden aangeboden en daarvan bleken ongeveer 21.000 huizen onder water te staan. Daarbij was er gemiddeld genomen vaak sprake van een grote restschuld.

De woningmarkt is zich aan het herstellen volgens de gegevens van het CBS en de NVM, maar het Netwerk Notarissen merkt daarbij op dat op basis van de gegevens niet gesteld kan worden dat de woningmarkt uit het slop aan het komen is. Daarvoor staan er namelijk nog een te groot aantal woningen onder water.

Er zijn nog altijd problemen op de woningmarkt waar onvoldoende aandacht aan wordt besteed. Bijna de helft van de nieuwe kopers is starter en dat zorgt niet voor een goede doorstroming.

In totaal staan er in Nederland ongeveer 1,4 miljoen woningen onder water, waarbij de hoogte van de restschuld pas duidelijk wordt op het moment dat het huis verkocht wordt. In situaties waarin er sprake is van een echtscheiding en verkoop van de woning, blijkt dat de helft van die woningen het meest onder water staan.

Op basis van de gegevens van de notarissen kan gesteld worden dat een op de drie verkochte woningen een hogere hypotheek kent dan de woning waard is. Het is nu dan ook nog veel te vroeg om te zeggen dat er sprake is van stabilisatie op de woningmarkt. Uit het onderzoek blijkt verder dat eigenaren vaak het eigen gespaarde geld benutten om de hypotheekschuld helemaal te kunnen aflossen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.