Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld aflossen op hypotheek is populair

Geld aflossen op hypotheek is populair

Geld aflossen op de hypotheek wordt steeds populairder in Nederland. Maar liefst een kwart van de eigenaren van koopwoningen overweegt om tussentijds een aflossing te gaan doen op de hypotheek. In de maand augustus was de overweging er nog maar bij twintig procent van de huizenbezitters. Uit de cijfers van het ING blijkt dat op dit moment al een op de drie eigenaren van woningen al een tussentijdse aflossing heeft gedaan.

Meer dan de helft van de woningbezitters die een tussentijdse aflossing hebben gedaan op de hypotheek doet dat om het financieel aantrekkelijker is door de huidige lage spaarrente. Ongeveer 43 procent van de aflossers geeft als reden daarvoor aan het belangrijk te vinden over zo weinig mogelijk schulden te beschikken. Bijna 25 procent laat weten dat zij aan bij verkoop van de woning niet met een restschuld wil blijven zitten. Een gelijk percentage lost af op de hypotheek om reden dat er maandelijks geld overblijft.

Er lijkt sprake te zijn van een omslag met betrekking tot het aflossingsgedrag. Er wordt duidelijk voor meer zekerheid gekozen om bijvoorbeeld niet aan het einde van de looptijd nog met een groot bedrag aan aflossingsvrije hypotheek opgezadeld te zitten. Overigens lijkt het vertrouwen in de woningmarkt ook groter te worden en dat blijkt onder meer uit de stijging van huizenprijzen. Gemiddeld 70 procent vindt het een prima tijd om een woning te kopen. Dat geldt voor 68 procent van de huizenbezitters en bij starters ligt dat percentage zelfs nog hoger op 75 procent.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.