Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen via de werkgever

Geld lenen via de werkgever

Geld lenen bij de eigen werkgever is eigenlijk een optie waar veel mensen met een baan bij een bedrijf niet eens bij stilstaan. Het staat echter iedereen vrij om bij de eigen werkgever een lening te vragen. Dat kan veel voordeliger zijn dan het aanvragen van een persoonlijke lening bij een bank. Er hoeft bijvoorbeeld geen afsluitprovisie betaald te worden als de lening bij de werkgever wordt afgesloten. Uiteraard moet de werkgever er wel voor openstaan, maar daar komt men alleen maar achter door zelf met het voorstel te komen.

Een eventueel rentevoordeel dat de werknemer krijgt bij het lenen van de eigen werkgever kan wel fiscaal worden belast. Een werkgever mag de lening zonder rente en zonder fiscale belasting verstrekken als het geld bijvoorbeeld besteed wordt aan de verbetering van de eigen woning of aan een verbouwing. Om de fiscale belasting over het rentevoordeel te ontlopen, zal een en ander wel op papier moeten worden vastgelegd. Zo moet duidelijk worden gemaakt dat het geldbedrag aan de eigen woning wordt besteed. De aanvrager van de lening zal dan ook aankoopbewijzen en bonnetjes moeten bewaren.

Indien de werkgever besluit om een lening aan een werknemer te verstrekken, dan wordt geadviseerd om de afspraken duidelijk op papier vast te leggen. Zo kunnen er geen onduidelijkheden ontstaan. De werkgever zal de overeengekomen afspraak moeten bewaren in de administratie. Zo zal in elk geval moeten worden vastgelegd wat de aflossingsperiode is en wat de afspraken zijn ten aanzien van de rente van de lening.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.