Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen zonder tussenkomst bank

Geld lenen zonder tussenkomst bank

Geld lenen zonder tussenkomst van de bank wordt steeds populairder. Zo wordt er onder meer vaker geld geleend van familie of vrienden en zijn er verschillende initiatieven ontwikkeld die het voor particulieren mogelijk maken om geld te lenen bij anderen zonder dat er sprake is van tussenkomst van een bank.

Geld lenen kan namelijk ook via crowdfunding en dat is niet alleen geschikt voor bedrijven die een krediet nodig hebben, maar ook voor particulieren die op een eenvoudige manier een lening willen afsluiten.

Geld lenen via een crowdfunding platform houdt in dat er tussen degene die geld leent en degene die het geld uitleent een overeenkomst tot stand komt. In de overeenkomst wordt het geldbedrag opgenomen net als de rente en de looptijd. De lener van het geld bepaalt zelf de hoogte van het bedrag dat geleend wordt en kan ook de looptijd en de jaarrente bepalen.

Het voordeel van een dergelijk platform van geld lenen is dat er het geldbedrag op basis van meerdere leningen tot stand komt. Iemand die om een geldbedrag vraagt, kan van meerdere particulieren en bedrijven een bedrag ontvangen om het gewenste leenbedrag te bereiken. In vergelijking met het geld lenen bij een bank is deze vorm van krediet veelal goedkoper. De particulieren en bedrijven die geld uitlenen kunnen aan de andere kant weer rekenen op een hoger rendement dan bijvoorbeeld verkregen kan worden als het geld op een spaarrekening wordt gestort. De geldlener neemt echter wel een risico door het geld uit te lenen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.