Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Mogelijke oplossing voor te hoge hypotheekschulden

Mogelijke oplossing voor te hoge hypotheekschulden

Op dit moment zijn er veel woningeigenaren die te kampen hebben met een hypotheekschuld die hoger is dan de waarde van de woning. Minister Dijsselbloem is aan het nadenken over een mogelijke oplossing voor de the hoge hypotheekschulden om het probleem met huizen die onder water staan aan te pakken. Een mogelijke oplossing is dat woningbezitters die een te hoge hypotheekschuld hebben, de optie krijgen om de hypotheek te herfinancieren. Het is dan de bedoeling dat er geen boete opgelegd wordt voor het herfinancieren van de hypotheek.

Als dat tot de mogelijkheden behoort, dan heeft de woningbezitter de optie om een hypotheek af te sluiten, die een lagere rente heeft. De minister heeft overigens wel laten weten dat niet iedereen in aanmerking kan komen voor een dergelijke optie, want de banken kunnen in de problemen komen als iedereen boetevrij de hypotheek gaat aflossen.

In totaal zijn er ongeveer een miljoen huishoudens die te maken hebben met een huis dat onder water staat en op het moment dat het huis verkocht wordt, blijft er dan een restschuld over. Ook indien de einddatum in zicht komt, kan er een probleem ontstaan doordat de aflossing van een hypotheek vaak in een zogenoemde woekerpolis is geregeld. Een woekerpolis levert minder op dan verwacht, zodat de hypotheek op de einddatum niet volledig afgelost kan worden. Er blijft dan een hypotheekschuld bestaan. Voor dit soort hypotheken kan het wenselijk zijn om deze in te wisselen voor een hypotheek waarbij tijdens de looptijd wordt afgelost, bijvoorbeeld in de vorm van een annuïteitenhypotheek.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.