Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Toename unieke aanvragen voor hypotheek

Toename unieke aanvragen voor hypotheek

Het is voor wat betreft de aanvragen voor een hypotheek om geld te lenen voor het kopen van een woning een goede zomer geweest. In de maand augustus is in vergelijking met dezelfde periode in het afgelopen jaar een forse stijging geweest van het aantal unieke aanvragen voor een hypotheek. Er is sprake geweest van een stijging van veertig procent. In totaal zijn er in de maand augustus volgens de gegevens van het Hypotheken Data Netwerk 15.500 unieke aanvragen voor een hypotheek ingediend.

In vergelijking met een maand daarvoor is er overigens een daling te constateren, maar dat is onder meer te wijten aan het gegeven dat augustus een vakantiemaand is. De zomer van 2014 blijkt een goede zomer te zijn geweest voor het aantal hypotheekaanvragen en is wat dat betreft de beste zomer in twee jaar tijd. In de eerste acht maanden van 2014 zijn er in totaal 127.600 unieke aanvragen geweest voor een hypotheek en in vergelijking met een jaar daarvoor is dat vijfenveertig procent meer en ten opzichte van 2012 zelfs achtenveertig procent meer.

De hypotheekrente staat op dit moment bijzonder laag en dat is uiteraard een extra stimulans voor het geld lenen om woning te financieren. De Europese Centrale Bank heeft de rentes verder naar beneden vastgesteld, maar dat zal geen grote invloed hebben op de rente voor hypotheken. De kans is klein dat de rente voor hypotheken nog verder zal worden verlaagd, maar nog wel altijd groter dan dat de rente binnenkort weer zal gaan stijgen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.