Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met lagere hypotheekrente

Geld lenen met lagere hypotheekrente

Geld lenen met een lagere hypotheekrente lijkt wel terugkerend nieuws te worden, want de rente op hypotheken daalt nog altijd. Zeker in de afgelopen maanden is er sprake geweest van een verdere daling van de rente en die lijkt zich verder door te zetten. Het wordt dan ook steeds voordeliger om geld te lenen voor het kopen van een woning en dat is tevens een gunstig teken voor de woningmarkt. De woningmarkt is zich langzaam aan het herstellen, maar als geld lenen met een lage hypotheekrente mogelijk is, dan is dat uiteraard een extra stimulans.

Dat de hypotheekrente dan het dalen is, heeft een goede invloed op het vertrouwen van de consumenten. Er wordt weer eerder gekeken naar het kopen van een woning door starters en woningeigenaren die willen verhuizen kijken ook uit naar verschillende koopopties. De doorstroming kan zo wat meer op gang komen als de rente op de hypotheek op een laag niveau blijft. Het wordt dan namelijk meer aantrekkelijk om zelf een woning te kopen in plaats van elke maand geld uit te geven aan huur. Bovendien stijgen de huren jaarlijks ook en kan het voordeliger zijn om een hypotheek met een lage rente af te sluiten.

In bepaalde gebieden in Nederland is door de aantrekkende vraag naar woningen in combinatie met de lage hypotheekrente ook alweer sprake van een lichte stijging van de huizenprijzen. Dit gaat nog lang niet voor alle gebieden in Nederland op, maar de stijging van de vraagprijzen voor woningen in Amsterdam is een eerste teken van goed herstel.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.