Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen en schulden in de hand gewerkt door samenleving

Geld lenen en schulden in de hand gewerkt door samenleving

Er zijn steeds meer huishoudens in het land waar zich financiële problemen voordoen als gevolg van teveel geld lenen en het ontstaan van schulden doordat rekeningen niet meer worden voldaan. Er kunnen volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting miljoenen worden bespaard door de overheid en bedrijfsleven als er meer aandacht zou zijn voor het financiële gedrag van consumenten.

Er zijn volgens het Nibud een aantal zaken die het laten ontstaan van schulden in de hand werken. Een simpel voorbeeld daarvan is het aanvragen van een huurtoeslag. Dat moet vooraf gedaan worden en dat kan leiden tot het ontstaan van schulden. Dat geldt ook voor de kosten die ontstaan als een consument vergeet uit te checken bij het verlaten van de bus of trein. Ook het geld lenen via een creditcard, waarbij op een gemakkelijke manier schulden kunnen worden gemaakt, komt vaak voor.

Op dit moment blijkt ongeveer vijftien procent van de consumenten in Nederland met een betalingsachterstand in ernstige vorm te maken hebben. Omgerekend komt dat neer op meer dan een miljoen consumenten die financiële problemen kennen. Het Nibud verwacht zelfs dat er nog meer consumenten bij zullen komen die de lopende rekeningen niet meer of niet tijdig kunnen voldoen.

Door beter rekening te houden met het gedrag van consumenten kunnen hogere schulden worden voorkomen. Bij DUO staat het bedrag voor geld lenen tegenwoordig standaard op 0 euro en dat was voorheen het maximale leenbedrag. Door met het gedrag van consumenten rekening te houden, zal er op deze wijze bijvoorbeeld minder worden geleend.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.