Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Investeringsfonds opgericht voor geld lenen aan ondernemers

Investeringsfonds opgericht voor geld lenen aan ondernemers

Er is een nieuw investeringsfonds opgericht voor geld lenen aan ondernemers die actief zijn in het midden- en kleinbedrijf. Het investeringsfonds in Roermond is opgericht om het voor ondernemers gemakkelijker te maken om geld te lenen. Door de crisis is het geld lenen bij banken nog altijd lastig en vaak zelfs onmogelijk voor ondernemers. Momenteel heeft het nieuwe investeringsfonds een bedrag van 1miljoen euro in kas.

Leon Kersten is de initiatiefnemer van het nieuwe fonds en wil daarmee vraag en aanbod gaan koppelen. Er zijn veel vermogende klanten die tegenwoordig te weinig rente op de spaarrekening krijgen en deze klanten kunnen nu van de mogelijkheid gebruikmaken om het rendement op het vermogen te vergroten. Zo wordt er aan beide zijden geprofiteerd. De vermogende klanten krijgen de gelegenheid om in bedrijven te investeren die via de reguliere weg bij bijvoorbeeld een bank geen lening kunnen krijgen.

Het Nederlands Hypotheek Fonds is overigens niet uniek, want het MKB Limburg is eveneens aan bezig met het opzetten van een kredietunie. Het is daarbij de bedoeling om bedrijven elkaar onderling geld te laten lenen.

Er ontplooien zich op de markt van geld lenen de laatste jaren steeds meer initiatieven die niet alleen op bedrijven, maar bijvoorbeeld ook op particulieren zijn gericht. Met het nieuwe fonds is er weer een mogelijkheid bijgekomen om op een alternatieve manier dan bij een bank geld te kunnen lenen. Bedrijven en particulieren die bij een bank een afwijzing voor een krediet krijgen, kunnen door deze ontwikkelingen van alternatieven gebruik gaan maken.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.