Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten lenen minder geld via rood staan

Consumenten lenen minder geld via rood staan

Consumenten in Nederland lijken dit jaar voor het eerst weer minder geld te lenen via het rood staan in vergelijking met eerdere jaren. Ook worden er minder betalingsherinneringen ontvangen in vergelijking met het jaar 2013. Dat is althans gebleken uit een onderzoek dat afgelopen dinsdag is verschenen en waaruit het platform Wijzer in Geldzaken de conclusie heeft getrokken.

Het rapport laat zien dat de meeste consumenten in Nederland goed letten op de uitgaven die er gedaan worden. Meer dan de helft van de consumenten heeft zelfs laten weten extra goed op te letten en er is een grote meerderheid van 87 procent die heeft laten weten te sparen. Bijna zestig procent van de deelnemers aan het onderzoek heeft niet rood gestaan op de bankrekening en twee derde van de respondenten heeft geen enkele betalingsherinnering ontvangen. Dat is in elk geval een verbetering ten aanzien van een jaar eerder. Ongeveer zestig procent van de consumenten heeft op de een of andere manier een buffer opgebouwd, waardoor tegenslagen beter kunnen worden opgevangen.

Overigens heeft minister Dijsselbloem laten weten dat rood staan niet gratis zou moeten worden aangeboden. Geld lenen via het rood staan zonder dat daarvoor kosten betaald worden, is niet wenselijk. Consumenten moeten namelijk het besef hebben dat er aan geld lenen kosten zijn verbonden en ook als dat via de eigen bankrekening gaat. De reactie van de minister is gekomen op het besluit van de SNS Bank om aan de eerste drie dagen rood staan op de bankrekening geen kosten te verbinden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.