Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Extra geld starterslening gewenst door werkgeversorganisaties

Extra geld starterslening gewenst door werkgeversorganisaties

VNO-NCW en het MKB-Nederland hebben als werkgeversorganisaties het kabinet opgeroepen om extra geld uit te trekking voor het aanbieden van startersleningen. Het is belangrijk om jongeren de mogelijkheid te bieden geld te lenen voor de aankoop van een woning, waarbij een starterslening een extra stimulans kans zijn om te gaan kopen. Door de mogelijkheid van het afsluiten van een starterslening kan er in verhouding meer geld worden geleend door starters op de woningmarkt en dat draagt bij aan het nu nog prille herstel van de woningmarkt.

Bij het aantrekken van de woningmarkt zijn de startersleningen van invloed geweest en door extra geld te reserveren, kan het herstel verder worden aangewakkerd. De werkgeversorganisaties hebben het kabinet daarom gevraagd een bedrag van 50 miljoen euro voor startersleningen te realiseren.

De starters op de woningmarkt dragen het grootste deel bij aan het herstel en zijn onmisbaar om het aantrekken ervan te ondersteunen. Er is een schatting gedaan door de Europese Investeringsbank en daaruit blijkt dat het op deze wijze geld lenen aan starters gezorgd heeft voor maar liefst 22.000 extra woning verkopen en daarnaast ook nog eens voor de aanschaf van 8.000 nieuwbouwhuizen.

De pot van startersleningen is bijna leeg, zodat het geld lenen op deze manier voor starters straks niet meer mogelijk is. De wens van de werkgeversorganisaties om de pot weer te vullen met nog eens 50 miljoen extra wordt waarschijnlijk niet vervuld. Minister Stef Blok heeft namelijk in september nog laten weten dat de startersregeling niet verder zal worden uitgebreid.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.