Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten beter voorlichten over geld lenen

Studenten beter voorlichten over geld lenen

Met de invoering van het nieuwe leenstelsel voor de studiefinanciering is het belangrijk dat studenten een goede voorlichting krijgen over het geld lenen. De studieschuld zal met de invoering van het nieuwe stelsel in verhouding tot nu het geval is fors toenemen. Door vooraf een goede voorlichting te geven over het geld lenen en de schuld die daardoor ontstaat, kan de student daar beter rekening mee houden.

In de voorlichting aan studenten die geld lenen, is het onder meer belangrijk dat de gevolgen duidelijk worden en ook op welke manier de studieschuld het snelste weer afbetaald kan worden. Er staat weliswaar een lange periode van 35 jaar voor om de schuld in het nieuwe leenstelsel af te lossen, maar het is uiteindelijk veel voordeliger om de schuld eerder af te lossen. Op dit moment staat de periode van afbetalen nog op 15 jaar, maar dat wordt verhoogd naar 35 jaar. Het lijkt erop alsof het maar normaal moet worden gevonden dat jongeren een dergelijke grote schuld in het vooruitzicht gesteld krijgen, maar het moet eerder normaal gevonden worden om een schuld zo snel mogelijk weer af te lossen.

De studenten zijn overigens massaal tegen het nieuwe stelsel van geld lenen, maar de onderwijsinstellingen blijken er wel oren naar te hebben. Er wordt op deze manier namelijk veel geld bespaard en dat geld kan weer worden besteed om de kwaliteit in het onderwijs verder te verbeteren.  Er is met de invoering in ieder geval een taak weggelegd voor de overheid om de studenten een goede voorlichting te geven.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.