Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

PVV wil boete bij oversluiten hypotheek afschaffen

PVV wil boete bij oversluiten hypotheek afschaffen

De PVV vindt dat de boete die door banken in rekening wordt gebracht bij het oversluiten van een hypotheek moet verdwijnen. Tijdens de behandeling van de woonbegroting is dat aan de orde geweest in de Tweede Kamer. De belangrijkste insteek van de politieke partij is dat de drempel voor het oversluiten van een hypotheek met het afschaffen van de boete verdwijnt.

De rente op hypotheek staat nog altijd laag en veel consumenten zouden graag daarvan willen profiteren. De boete die echter boven het hoofd hangt bij het oversluiten van een hypotheek is echter een te grote drempel. Banken hebben in het verleden geprofiteerd van de hoge rentes voor hypotheken. Kamerlid Sietse Fritsma vindt dat onder meer een reden om de boetes af te schaffen.

Bij het oversluiten van een hypotheek zijn een aantal punten belangrijk. In de eerste plaats is er nu nog altijd sprake van een boete als de hypotheekschuld eerder wordt afgelost. Het is lang niet altijd een voordeel om de hypotheek over te sluiten en het is dan ook van belang om eerst te onderzoeken of er sprake is van financieel voordeel. Dat kan door bij verschillende partijen een offerte aan te vragen en te kijken naar de voorwaarden die de eigen bank stelt in verband met het vervroegd aflossen van het hypotheekbedrag. Uiteraard kan er advies worden ingewonnen bij een hypotheekadviseur, maar online is er volop informatie beschikbaar over het onderwerp dat betrekking heeft op het afsluiten van een hypotheek. Bovendien kunnen offertes online worden aangevraagd en is dat geheel vrijblijvend.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.