Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Verschil geld lenen tussen Belgische en Nederlandse consumenten

Verschil geld lenen tussen Belgische en Nederlandse consumenten

Een populaire manier van geld lenen in België is het afsluiten van een vaste lening met een vaste rente. Een vaste lening kan vergeleken worden met de persoonlijke lening in Nederland. De Nederlandse consumenten geven vaker de voorkeur aan het geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet met een variabele rente. Er zijn diverse redenen die het verschil in geld lenen tussen Belgische en Nederlandse consumenten zou kunnen verklaren.

In de eerste plaats zijn de consumenten uiteraard afhankelijk van het aanbod van kredietverstrekkers. Het aanbod van doorlopende kredieten is in België dan ook beperkter in vergelijking met de mogelijkheden die er in Nederland op dat gebied te vinden zijn. In België wordt er bij een dergelijk krediet over geldreserve gesproken en er is op zich wel een ontwikkeling gaande, waarbij deze vorm van krediet meer onder de aandacht van de consumenten in België wordt gebracht.

Geldreserve in België biedt net als het doorlopend krediet in Nederland meer flexibiliteit in vergelijking met een persoonlijke lening. Bij de laatstgenoemde kredietvorm is er sprake van een vaste looptijd en een vaste rente. Dat heeft wel als voordeel dat de consumenten duidelijkheid heeft en dat is bij een doorlopend krediet net even anders. Daarbij is er sprake van een variabele rente en heeft de consument de mogelijkheid om steeds weer bedragen op te nemen totdat het kredietplafond is bereikt. Indien er consumenten in België ook meer mogelijkheden krijgen om geld te lenen op een flexibele manier, dan zal daar naar verwachting ook meer gebruik van worden gemaakt.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.