Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Gemiddeld bedrag geld lenen voor eerste koophuis 185.000 euro

Gemiddeld bedrag geld lenen voor eerste koophuis 185.000 euro

Het gemiddelde bedrag dat starters aan geld lenen voor het kopen van de eerste woning bedraagt nog altijd ongeveer 185.000 euro. In vergelijking met de periode van voor de crisis is dat bedrag niet veranderd. Starters kunnen nu echter uit meer typen woningen een keuze maken doordat er de laatste jaren sprake is geweest van een sterke daling van de woningprijzen.

Dat brengt ook een ander effect met zich mee, want daar waar starters eerder nog een appartement kochten om na een aantal jaren door te stromen, wordt nu eerder gekozen om geld te lenen voor een eengezinswoning, vrijstaande woning of twee onder één kap woning. Starters zijn nu door de verlaagde woningprijzen in staat om voor hetzelfde bedrag als voor de crisis een luxe woning aan te schaffen. De keuze is voor de starters die geld lenen om een eerste koophuis te kopen is dan ook ruimer geworden.

Doordat starters nu meer mogelijkheden hebben om meteen een grotere woning te kopen, zorgt dat wel voor een belemmering in de doorstroming. Er zijn overigens verschillende gemeenten die speciaal voor starters nieuwbouwprojecten realiseren. Op korte termijn zet dat volgens het Kadaster in elk geval geen zoden aan de dijk om een betere doorstroming te realiseren. Als er naar de resultaten van dit jaar wordt gekeken, dan valt het op dat slechts een op de drie starters een woning koopt van iemand anders die doorstroomt naar een grotere of meer luxe woning. Om de doorstroming echt op gang te brengen, is er in ieder geval een sterker herstel nodig van de woningmarkt.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.