Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen, schulden maken en vervolgens onvindbaar zijn

Geld lenen, schulden maken en vervolgens onvindbaar zijn

Consumenten die geld lenen, rekeningen niet betalen en schulden maken, zijn steeds vaker onvindbaar voor de schuldeisers. Het afgelopen jaar is er weer een stijging waargenomen in het aantal personen met schulden die onvindbaar blijken te zijn. Uit de gegevens van het Bureau Krediet Registratie is gebleken dat er in de maand oktober maar liefst 72.911 personen niet te vinden zijn door schuldeisers. In de maand januari van 2013 stond dat aantal personen met code onbereikbaar nog op 59.207 personen.

De toename van het aantal schulden en de stijgingen van voor schuldeisers onvindbare personen kent volgens het BKR een parallel. Er zijn steeds meer personen die door te veel geld lenen en rekeningen niet betalen in de schulden terecht zijn gekomen. Aan de andere kant is de deelname van personen met schuldenproblematiek aan een schuldsaneringsprogramma gedaald. Het gedrag van de schuldenaren zelf blijkt daar debet aan te zijn, want dat blijkt het grootste obstakel te vormen.

Personen met een grote schuldenproblematiek leven over het algemeen met de dag en kijken zeker niet ver vooruit in de toekomst. Dat heeft tot gevolg dat er niet altijd even verstandige keuzes worden gemaakt op het financiële vlak. Al met al heeft de stijging van onvindbare personen met schulden wel tot gevolg dat meer schulden niet opgelost kunnen worden. Banken en kredietverstrekkers schakelen uiteindelijk deurwaarders in, maar dat zet geen zoden aan de dijk als een persoon gewoon onvindbaar is. In Nederland blijken er ongeveer 700.000 consumenten financiële problemen te hebben met problematische schulden. Ruim 10 procent daarvan is niet te vinden door schuldeisers.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.