Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Wijze van geld lenen verschilt per provincie

Wijze van geld lenen verschilt per provincie

Er zijn vele manieren beschikbaar voor geld lenen, maar de wijze waarop geld wordt geleend laat per provincie verschillen zien. Er is namelijk een onderzoek uitgevoerd en daaruit is gebleken dat consumenten in de noordelijke provincies, zoals in Friesland, Groningen en Drenthe er vaak voor een traditionele manier wordt gekozen. Bijvoorbeeld rood staan op de eigen bankrekening.

Ook is het opvallend dat in de genoemde provincies in verhouding tot andere provincies minder vaak gebruikt wordt gemaakt van een creditcard. Verder blijkt de kennis over de rente die betaald moet worden over het rood staan gemiddeld goed te zijn. Er wordt door de noorderlingen minder besteld op postorderbedrijven in vergelijking met de rest van Nederland. Wellicht dat de consumenten in het noorden wat bewuster omgaan met het lenen van geld, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

Er kunnen op het gebied van geld lenen natuurlijk ook andere factoren een rol spelen, zoals de hoogte van het inkomen en de levensstijl. In totaal lenen de Nederlanders gezamenlijk 30 miljard euro, zoals uit de gegevens van het CBS blijkt. Bij het lenen van geld is het natuurlijk van belang om niet te veel aan kosten kwijt te zijn. Rood staan is een relatief dure vorm van lenen en dat geldt ook voor het op afbetaling kopen van artikelen bij een postorderbedrijf. Er wordt dan ook aangeraden om altijd met het doel rekening te houden en daar de keuze voor een lening op te stemmen. Daarbij kan er uiteraard een vergelijking tussen aanbieders worden gemaakt.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.