Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor woning kopen wordt goedkoper dan huren

Geld lenen voor woning kopen wordt goedkoper dan huren

Het wordt voor steeds meer consumenten aantrekkelijker om geld te lenen voor het kopen van een woning in plaats van iedere maand huur te betalen. De hypotheekrente is onverminderd laag en de totale maandlasten voor een eigen woning dalen daardoor mee. De huren stijgen ieder jaar weer en het zijn vooral de starters die nu een woning huren en voor de keuze staan om al dan niet profiteren van de lage kosten van het geld lenen voor een huis.

Qua maandlasten kan het nu nog voordeliger zijn om een huis te huren, maar het verschil tussen de maandelijkse lasten van een eigen woning wordt steeds kleiner. Dat verschil ligt nu op ongeveer 80 euro op maandbasis. Deze gegevens komen voort uit een onderzoek dat onder vijfhonderd jonge huishuurders is gehouden. Per maand bedraagt de huurprijs gemiddeld 548 euro en voor starters geldt dat de maandelijkse hypotheeklasten nu op ongeveer 626 euro uitkomen. Uit de gegevens van de Hypotheekshop blijkt dat deze groep van starters een hypotheek afsluit van gemiddeld 178.000 euro tegen een rente van 3,5 procent.

Het verschil tussen huur en hypotheek zal in de toekomst naar verwachting nog kleiner worden, want het kopen van een huis wordt steeds goedkoper. De huurprijzen blijven echter stijgen, zoals voor 2014 de maximale verhoging van de huur voor lage inkomens op 4 procent is vastgesteld. Indien dit percentage wordt aangehouden, dan liggen de lasten voor kopen en huren in het jaar 2018 op hetzelfde niveau. Daar komt uiteraard bij dat er met het kopen van een woning vermogen wordt opgebouwd en dat is bij huren niet het geval.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.