Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aantal aflossingen op hypotheken neemt toe

Aantal aflossingen op hypotheken neemt toe

Aan het einde van dit jaar loopt de verruimde schenkingsvrijstelling tot een bedrag van 100.000 euro af. Dat heeft er in de laatste maanden van het jaar toe geleid dat het aantal tussentijdse aflossingen op hypotheken fors is toegenomen. De ING heeft zelfs een grote stijging geconstateerd in vergelijking met dezelfde periode in het afgelopen jaar. vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is er bij de ING Nederland een toename van het aantal aflossingen op hypotheken van 28 procent. Op jaarbasis is de stijging in de maand november zelfs 40 procent geweest en er wordt voor de maand december ook nog een groot aantal aflossingen verwacht.

De notarissen hebben het er druk mee, want er zijn veel huizenbezitters die van de schenkingsvrijstelling tot 100.000 euro gebruikmaken. Woningeigenaren krijgen bij de ING toten met 22 december de gelegenheid om het bedrag over te maken dat betrekking heeft op de aflossing in combinatie met de vrijstelling van schenking. Op deze manier heeft de bank nog de gelegenheid om voor de ingang van het nieuwe jaar nog de aanvragen te verwerken. Met ingang van 1 januari vervalt de verruimde schenkingsvrijstelling en kan er maximaal nog maar een bedrag van 50.000 euro worden geschonken, waar overigens andere voorwaarden aan verbonden zijn.

Op het gebied van geld lenen voor nieuwe en bestaande woningen is overigens een toename te zien in het aantal verstrekte hypotheken. Met betrekking tot de woningverkopen is er in 2014 ongeveer een bedrag van 46 miljard mee gemoeid en dat was een jaar eerder een bedrag van ongeveer 37 miljard euro.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.