Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Bouwsparen in plaats van geld lenen voor woningaankoop

Bouwsparen in plaats van geld lenen voor woningaankoop

Consumenten kunnen straks minimaal drie procent minder geld lenen voor het kopen van een woning. De gezinssamenstelling en het inkomen zijn straks bepalend voor het percentage dat minder geleend kan worden. Het Verbond van Verzekeraars oppert daarom dat het stimuleren van bouwsparen wellicht uitkomst kan bieden. Er wordt aangeraden om naar andere vormen van financiering te kijken en om zelf geld apart te zetten voor het kopen van een huis.

In de komende jaren zal het maximaal te lenen bedrag voor het kopen van een woning worden afgebouwd tot 100 procent van de woningwaarde in 2018. Met ingang van 2015 is het voor kopers op de woningmarkt mogelijk om nog 103 procent van de woningwaarde te lenen. Dat betekent dat als er makelaarskosten zijn en er overdrachtsbelasting betaald moet worden er geen volledige hypotheek meer kan worden afgesloten. Consumenten moeten dan zelf geld inleggen om nog eigenaar van een woning te kunnen worden.

Het Verbond van Verzekeraars is dan ook van mening dat het belangrijk is dat starters en doorstromers meer gewezen worden op de mogelijkheden van het opbouwen van eigen vermogen voor het kopen van een huis. Niet alleen moet er meer informatie worden verstrekt door de overheid, maar ook kan de aandacht bijvoorbeeld gericht worden op het stimuleren van consumenten om mee te doen aan het zogenoemde bouwsparen. De Vereniging Eigen Huis is echter een andere mening toegedaan en ziet meer heil in de mogelijkheid dat de overheid een premie kan verstrekken op door consumenten opgebouwd kapitaal of in de afschaffing van de overdrachtsbelasting.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.