Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hypotheek in gevaar bij gevaarlijk vuurwerk

Hypotheek in gevaar bij gevaarlijk vuurwerk

Er komt steeds meer gevaarlijk vuurwerk op de markt dat al dan niet zelf is geproduceerd door consumenten. De toename van het illegale vuurwerk zorgt ook voor steeds meer ongelukken en als dat vuurwerk in huis wordt bewaard, dan kan dat voor levensgevaarlijke situaties zorgen. De politie is nu zover dat banken en hypotheekverstrekkers getipt worden op het moment dat er in een koopwoning illegaal en levensgevaarlijk vuurwerk wordt gevonden. Dat heeft Ad Nieuwdorp als vuurwerkdeskundige van de Nationale Politie laten weten.

De vuurwerkdeskundige laat weten dat er dit jaar nog door de politie mee gestart zal worden. Op het moment dat een bank een melding krijgt van de politie kan de klant met een hypotheek worden aangeschreven. Een van de ultieme middelen die de bank of hypotheekverstrekker kan inzetten, is het terugtrekken van de hypotheek. Als de politie in een koopwoning illegaal vuurwerk aantreft dat te krankzinnig is voor woorden, dan wordt er niet alleen naar de strafrechtelijke procedure gekeken, maar ook naar andere opties, zoals het doen van een melding aan de bank.

Het illegale vuurwerk dat Nederland bereikt, wordt niet alleen steeds zwaarder, maar ook steeds gevaarlijker. Er kan extreme schade door worden veroorzaakt. Aan ouders wordt door de vuurwerkdeskundige aangeraden om hun kinderen in de gaten te houden met betrekking tot illegaal vuurwerk. Naast dat het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk levensgevaarlijk en strafbaar is, geldt vanaf nu namelijk ook dat de hypotheek wel eens gevaar kan lopen met alle gevolgen die daarmee gepaard gaan.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.