Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nog altijd lage rente bij geld lenen

Nog altijd lage rente bij geld lenen

De Europese Centrale Bank heeft de rentestand in de maand oktober op het laagste niveau van 0,05 procent gehouden. Dit betreft de rente die banken verschuldigd zijn als er geld geleend wordt bij de ECB, maar de lage rentestand heeft ook invloed op het geld lenen door consumenten. Banken zijn goedkoper uit met een lage rentestand en kunnen consumenten ook in de gelegenheid stellen om voor een lage rente geld te lenen. Dat de rentestand door de ECB op een laag niveau wordt gehouden, komt onder meer doordat de economie in de eurozone nog altijd kwetsbaar is.

Naast dat de rentestand van de ECB zich op een historisch laag niveau bevindt, geldt voor de rente op hypotheken dat deze ook bijzonder laag is. De laagste rente die voor een hypotheek met een termijnperiode voor 10 jaar in oktober werd aangeboden, stond op een niveau van 2,8 procent.

Geld lenen voor de aanschaf van consumptieve goederen of geld lenen in de vorm van een hypotheek voor een woning is in deze tijd in verhouding goedkoper dan een aantal jaren terug. Het is echter alleen aan te raden om geld te lenen voor consumptieve goederen indien er ook aan de verplichting tot aflossing kan worden gedaan bij bijvoorbeeld het afsluiten van een persoonlijke lening. Met betrekking tot de hypotheek zijn de regels de laatste jaren al strenger geworden, maar in deze periode kan het zeker lonend zijn om een huis te kopen. De prijzen zijn de laatste jaren sterk gedaald en de rente bevindt zich op een laag niveau.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.