Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aanscherping geld lenen voor huis tempert woningprijzen

Aanscherping geld lenen voor huis tempert woningprijzen

Er is sprake van een aanscherping van het geld lenen voor een huis en dat heeft tot gevolg dat de prijzen van woningen temperen. Het nieuws over de aanscherping van de hypotheekregels heeft er bij de het economische bureau van ABN Amro in ieder toe geleid dat de raming voor dit jaar in neerwaartse richting is bijgesteld. In plaats van een plus van 2 procent is de raming nu vastgesteld op een plus van 1 procent.

Het economisch bureau van de ABN Amro is eerder uitgegaan van in totaal 5 procent meer transacties op het gebied van woningverkopen voor dit jaar, maar dit percentage is eveneens naar beneden bijgesteld. Er wordt rekening gehouden met een stabilisatiejaar op het gebied van het aantal transacties. De aanscherping van het geld lenen door particulieren voor de aankoop van een woning heeft op de ramingen in elk geval invloed gehad. Particulieren kunnen met ingang van dit jaar minder geld lenen om een huis te kopen. Het Nibud heeft berekeningen uitgevoerd voor het maximale leenbedrag en daarbij is onder meer rekening gehouden met het krijgen van kinderen de toekomst bij jonge huizenkopers, maar ook met eventuele uitgaven bij ziekte en de noodzaak tot mantelzorg.

Overigens is het wel zo dat de ABN Amro denkt dat de strengere hypotheeknormen op een andere manier gecompenseerd worden. Zo is het de verwachting dat de economie verder opleeft, maar ook dat er weer meer beweging in positieve zin komt op de arbeidsmarkt. Bovendien is de rente op hypotheken nog altijd laag.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.