Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Bedrijven kunnen weer vaker geld lenen

Bedrijven kunnen weer vaker geld lenen

Het is voor vele bedrijven jarenlang lastig geweest om geld te lenen, maar er lijkt nu een kentering te zijn opgetreden. Bedrijven in Nederland lijken er namelijk weer vaker in te slagen om geld te lenen. Dat heeft minister van Economische Zaken op woensdag 30 december aan de Tweede Kamer laten weten. De conclusie wordt getrokken op basis van een peiling die elke zes maanden wordt uitgevoerd onder veertienhonderd bedrijven. Meer dan 70 procent van het aantal respondenten heeft laten weten dat de aanvraag voor een krediet deels of helemaal is geaccepteerd.

Uit de peiling die zes maanden eerder is gedaan, bleek nog dat ruim 60 procent voor een krediet in aanmerking kwam. Er is in dat opzicht in een half jaar tijd sprake van een stijging van 10 procent. Overigens is uit de gegevens ook naar voren gekomen dat de behoefte aan het lenen van geld bij ondernemingen een daling kent.

Voor middelgrote bedrijven geldt dat 64 procent van de aanvragen voor een krediet volledig is toegekend en voor grotere bedrijven geldt zelfs dat 65 procent van de aanvragen voor een lening is geaccepteerd door de banken en kredietverstrekkers. Bij de kleinere bedrijven is er sprake van een stijging van 5 procent naar 49 procent voor geaccepteerde kredietaanvragen. Henk Kamp heeft als minister van Economische Zaken aan de Tweede Kamer laten weten dat het als een positief signaal kan worden beschouwd dat kredietaanvragen van bedrijven weer vaker geaccepteerd worden.  De belangrijkste reden voor het afwijzen van een kredietaanvraag is dat de bank het risico te hoog schat.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.