Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen tegen laagste rente in tien jaar

Geld lenen tegen laagste rente in tien jaar

Geld lenen is momenteel enorm voordelig als er gekeken wordt naar de gehanteerde rentepercentages. Het blijkt dat de hypotheekrentes op het laagste niveau in tien jaar tijd terecht zijn gekomen. Dat het nu door de lage rente goedkoop is om geld te lenen heeft echter ook een keerzijde. Op de spaarrekeningen is de rente namelijk ook erg laag, zodat er weinig rendement te verwachten is.

Met betrekking tot het sparen daalt de rente eveneens, want uit de cijfers van Moneyview en De Hypotheekshop blijkt dat zes jaar gelegen er nog een rente werd geboden van 3,6 procent op de spaarrekening. Daarna werd een daling ingezet met een kleine opleving in 2012. Aan het einde van het afgelopen jaar werd er voor het spaargeld op een spaarrekening nog een gemiddelde vergoeding geboden van 1,24 procent en dat is sinds 2006 het laagste niveau.

De rente voor geld lenen in de vorm van een hypotheek is echter ook erg laag, zodat consumenten daarvan kunnen profiteren. Zeker in combinatie met de huizenprijzen die de laatste jaren fors zijn gedaald. De hypotheekrente voor vijf jaar en tien jaar zijn in vergelijking met 2008 ongeveer gehalveerd. Halverwege het jaar 2008 werd nog een rente van 5,74 procent berekend voor een hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar en dat is nu ongeveer 3 procent.

De rente voor hypotheken zijn het afgelopen haar gedaald met variaties tussen 0,3 procent tot 1 procent. De rente voor geld lenen blijft op basis van de gegevens dalen en is sinds tien jaar niet zo laag geweest.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.