Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Toename geld lenen voor woning in laatste maand van 2014

Toename geld lenen voor woning in laatste maand van 2014

In de maand december van 2014 is er op het gebied van geld lenen voor een woning een toename geconstateerd in het aantal hypotheken. Dat is te verklaren doordat er in de laatste maand van het afgelopen jaar een sterke stijging is geweest van het aantal woningverkopen. De toename van de stijging van het aantal woningverkopen en afgesloten hypotheken heeft voor een deel te maken met de strengere financieringsregels die met ingang van 1 januari 2015 van kracht zijn geworden.

In de laatste maand van 2014 zijn er ruim 25.000 woningen die verkocht zijn en dat is in vergelijking met een jaar eerder een stijging van meer dan 60 procent. Bovendien is er ten opzichte van de maand november 2014 sprake van een verdubbeling van het aantal woningverkopen en afgesloten hypotheken.

Indien er naar de verkoop over het hele jaar 2014 wordt gekeken, dan is er een toename van 40 procent op het gebied van huizenverkoop. Er zijn in totaal door het Kadaster 153.511 verkochte huizen geregistreerd en daarvan zijn er maar liefst 51.314 in het vierde kwartaal van 2014 verkocht.

Bij het afsluiten van een hypotheek is het uiteraard altijd aan te raden om een goede vergelijking te maken en te bepalen of het voordelig is om de rente voor een langere periode vast te zetten. Momenteel is de hypotheekrente nog altijd historisch laag en de consumenten die nu van plan zijn een huis te kopen kunnen profiteren van het goedkoop geld lenen voor de aankoop van een woning.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.