Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Bereidheid geld lenen door consumenten neemt toe

Bereidheid geld lenen door consumenten neemt toe

Er is in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar een meting gedaan onder de consumenten in Nederland. Daaruit is gebleken dat de bereidheid van consumenten om geld te lenen weer toeneemt. Dat heeft onder meer te maken met de bereidheid om weer grotere aankopen te doen met betrekking tot de aanschaf van consumptieve goederen. Er wordt voor dit jaar verwacht dat de consumenten in Nederland meer geld aan grotere aankopen uitgeven en dat voor een deel daarvan voor financiering wordt gekozen.

Bij de bereidheid tot het aangaan van een lening wordt gekeken of consumenten bereid zijn om voor een grote aankoop geld te lenen. Er is gedurende een aantal kwartalen al sprake van een stijging in de bereidheid voor het afsluiten van kredieten. Geld lenen kan op allerlei manieren en voor de financiering van consumptieve goederen wordt doorgaans de keuze gemaakt tussen het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De keuze voor een doorlopend krediet wordt dan weer gemaakt als de consument verwacht ook op korte termijn of in de nabije toekomst extra geld nodig te hebben.

De rente op het lenen van geld verschilt per aanbieder en daarom is het van belang om voor het afsluiten van een krediet bij meerdere kredietverstrekkers de mogelijkheden te bekijken. Dat geeft inzicht in de kosten van de lening en zo hoeft de consument niet meer kosten kwijt te zijn dan nodig is. Het aanvragen van offertes voor kredieten is gratis en geeft het meest concrete beeld van de kosten.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.